| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt:

Praznici 

 

Počasni konzuli

Ambasada Republike Srbije
163, Marais Street, Brooklyn 0181
P.O. Box 13026, Hatfield 0028
Pretoria

Lokacija/Mapa
Telefoni: + 2712 460 56 26
                 + 2712 460 61 03
Faks:       + 2712 460 60 03

E-mail: info@srbembassy.org.za
Web site: www.pretoria.mfa.gov.rs

Radno vreme:  ponedeljak - petak
od 8:00 do 16:00 časova

Konzularna nadležnost

Konzularno odeljenje (rad sa strankama):
utorkom i četvrtkom od 10:00-14:00 čas.


 


 
PODSEĆANJE

PRE VIŠE OD OSAM GODINA NELSON MANDELA PROGLAŠEN ZA POČASNOG GRADJANINA BEOGRADA

Nelson Mandela, bivši predsednik Južnoafričke Republike i osvedočeni borac za slobodu, 17. aprila 2008. godine proglašen je za počasnog građanina Beograda. Nelson Mandela, za koga akademik Dejan Medaković reče „da je preobražen u neugasivu svetlost neukrotive ljudske nade“ bio je prvi državnik koji je posle 22 godine dobio ovo priznanje.


NAJAVA DOGAĐAJA

GODIŠNJA ZABAVA PRED ODLAZAK NA ODMORE I ŠKOLSKE RASPUSTE

25. NOVEMBAR 2017. GODINE U JOHANESBURGU


 
 
Stupio je na snagu sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gvatemale o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Gvatemale o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša, koji je potpisan u Beogradu, 10. novembra2016. godine, stupio je na snagu 17. januara 2018. godine. Na osnovu ovog sporazuma, državljani obe države, nosioci diplomatskih i službenih pasoša, mogu da ulaze, tranzitiraju i borave na teritoriji države druge strane, u periodu do devedeset (90) dana od datuma ulaska.

Opširnije...
VISOK NIVO BILATERALNIH ODNOSA IZMEĐU SRBIJE I JUŽNOAFRIČKE REPUBLIKE

http://www.mod.gov.rs/cir/11928/ministar-vulin-juzna-afrika-je-uvek-bila-uz-srbiju-11928

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je, u sklopu zvanične posete Republici Srbiji, ministarku odbrane i vojnih veterana Republike Južna Afrika Nosivive Mapisa-Nkakulu.
U razgovoru je obostrano konstatovan visok nivo bilateralnih odnosa i iskazana spremnost za njihovo dalje jačanje, koji datiraju iz vremena antikolonijalne borbe i Pokreta nesvrstanih zemalja.
Naglašen je interes za razmenu poseta na visokom i najvišem nivou, kao i interes za saradnju u brojnim oblastima.

Opširnije...

MINISTAR VULIN: JUŽNA AFRIKA JE UVEK BILA UZ SRBIJU
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas, u zgradi Starog Generalštaba, sa ministarkom odbrane i ratnih veterana Republike Južne Afrike Nosiviv Nolutando Mapisa-Nkakule, gde su posle ceremonije svečanog dočeka održali sastanak.
Ministar Vulin je istakao da je Srbija oduvek razumevala i podržavala borbu naroda Južne Afrike za ravnopravnost i ljudska prava.

Opširnije...
 


SRPSKA ŠKOLA "SVETI SAVA" - JOHANESBURG

Srpska škola "Sveti Sava" u Johanesburgu je, povodom 230. godišnjice od rođenja Vuka Stefanovića Karadžića i završetka školske godine, u saradnji sa Ambasadom, organizovala prigodan program koji su uspešno izveli učenici 18. novembra 2017. godine u rezidenciji ambasadora. Prisutne učenike i njihove roditelje su tom prilikom, pored ambasadora B. Nikolića, pozdravili i predstavnici škole S. Tucaković i V. Pavlović-Marinović, dok je o značaju učenja maternjeg jezika u inostranstvu govorio gospodin Kosta Babić. Ovom skupu je među uvaženim zvanicama, prisustvovala i Ivana Božović iz Beograda, koja u saradnji sa SKUD "Afrika" priprema monografiju o Srbima na prostorima Južne Afrike.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova